28 Aralık 2007 Cuma

BABAMM AKLIMA DÜŞÜNCE

object width="425" height="350">
Tam oyun oynuyorum geçen gün annem bana oyun olsun diye sordu "Baba" nerde? Aaaaa dedim gelmedi daha, sonra ağlamışım ve ikna olmamışım. Babam aklıma düşünce öten oyuncaklar bile avutamaz beni...

TANTUNİCİ GELDİİİİİİİ


Annem yemek yapmayı çok sever. Baba tarafından Adanalı olunca güneyin tüm yemeklerine, et yemez ama adana kebabın hastası:)), bayılır. Bir kaç zamandır Mersin'in tantunisi deyip duruyordu. Neymiş bu tantuni, bakalım nasıl pişirecek derken aklına Mehmet Yaşin diye bir lezzet avcısı geldi. Açtı pc'yi baktı. Ben de size tantuni videosunu göstereyim bari dedim. Siz de yapın siz de yiyin. Güneyin yemeklerine tapınnn, diyor aneem. Haydi bakalım afiyetler olsuunn. Anneme söyleyin bana da versin.....

26 Aralık 2007 Çarşamba

BABAAAAAAAA



Babaaaaaaaaa diyorum, bir de görüyorsunuz yürüteçle yürümüyorum, oyuncaklarla mannemi kandırıyorum

MAKAPAKA



Gece Bahçesiiiii.... Ben çok seviyorum. Annem de bunu izlememin bir sakıncası olmadığına uzunnn düşünmeler sonucu kanaat getirdi.Siz de izleyin çok eğlenceli.

DEDEM BENİMMMM

 

Annem yazmadı hep diyorum ya, bir de dedemle babannem geldiler. Dedem benimle oyunlar oynadı, uyanmayım diye sessizce dolaştı evin içinde, canım dedemmmm
Posted by Picasa

EMİNE TEYZEM

 

Az önce bahsettim ama fotograflarda arkada kalmış. Evi lunapark gibi, bir de oyuncak kangurusu var...
Posted by Picasa

AYNUR GELDİ GİTTTİİİ

 

Bu annemin çok arkadaşı var, hepsi de çocuk gibi:)) Benimle oynuyorlar, ayaklarında sallıyorlar, gezmeye gidince kucaklarında uyutuyorlar. Annem Emine ve Aynur teyzeyi çok seviyor. Diyor ki "kadim dostlar". Emine teyzem burda ama Aynur teyze annemin çoook özlediği Ankara'da. Gelddii ve gittiii.
Posted by Picasa

BUNUNLA BÖYLE OYNANIR

 

Bilmeyen vartsa öğreteyim, bu bir play-mat. Alırsın eline şöööle fırıl fırıl çevirirsin, muhallebi çocukları gibi üstünde oynanmaz bunun. Olmadı tepene çadır yaparsın, annene bööööö dersin, o da sevinçten ölür:))
Posted by Picasa

YÜRÜMEYECEĞİM İŞTE

 

Tüm çaba ve yoğun isteklere rağmen benim canım isteyene kadar yürüme, emekleme işleri ertelenmiştir. Hem ben yatıp yuvarlanarak en küçük deliklere bile girebiliyorum. Şu yürüteç mevzuu da emzikten bile daha sıkıcı hale geldi. Allahtan üzerinde bir kaç oyuncak var da, annemi bir kaç dakika oyalayabiliyorum.
Posted by Picasa

AKIN BEN UYUYORUM, UYANINCA SARILIRIZ:))

 


Bu geçen annemin yazmadığı günlerden bir gün, Bahar teyze, Akın ve diğer arkadaşlarımızla gezmeye gittik. Öyle çok trafik vardı ki ben sıkıntıdan uyuyakalmışım. Sonra ben uyandım Akın uyudu.
Posted by Picasa

24 Aralık 2007 Pazartesi

BURDAYIMMMM

 

Annem yakında yazacağını söylüyor, aslında ipin ucu kaçtı ama, ne yapalım bekleyeceğiz...
Posted by Picasa

11 Kasım 2007 Pazar

Babam, ekmek, Fenerbahçe

 


Ekmek denilen şey ne lezzetli ya, sofrada hep yiyorlar, tabi annem bana vermiyor, kaptım yarım ekmeği, ohh mis gibi...Ben fenerbahçeliyim herhalde, babam pek seviniyor kazandıklarında, sarı-lacivert tişörtümü giyip, eğlenşyorum ben de babam sevindikçe.
Posted by Picasa

Ananeli günler

 


Ananem oyun oynamayı çok sever. Uyumadığım zamanlar hep bana şarkı söyler. Uyurken de şapka, atkı örer. Geceleri ben yatınca hop o da yatar. Erkenden uyandığımda beni babamın yanından alır, birlikte annemi bekleriz. Ananeciğim hiç gitmesen olmaz mı?
Posted by Picasa

Geçen haftasonu halacığım geldi

 



Halam beni ziyarete geldi. Sınavı varmış, bitince Ankaradan otobüse bindi Cuma akşamı kavuştuk. Bir sürü fotografımı çekti... Oyunlar oynadık beraber, beni çok büyümüş buldu, sarıldık, öpüştük, hasret giderdik. Sonra yine okuluna gitti. Yine gel hala...
Posted by Picasa

30 Ekim 2007 Salı

yehooooo!é!!é

28 Ekim 2007 Pazar

Sosyalleşmek

 


Ben yalnız bir bebeğim ya annem bu duruma çok içerliyor, ne zaman dışarı çıksak, "aaa bak kardeşe, abiye,arkadaşa" deyip beni güldürüyor,. Ben de bebeklerle aynı ortamda olmayı seviyorum, çığlık atıyorum sevinçten, oyun oynamak istiyorum. Dün gece babamın arkadaşı Harun amcalar geldi bize, iki tane çocuğu var Kübra abla olmuş artık, annem öyle dedi, biz Ulaş'la biraz top çekiştirmece oynadık. Ulaş'ın boşunu bulduğumda kapıverdim topu, Annem cadıııı dedi, iyi bişi olsa gerek:))
Posted by Picasa

15 Ekim 2007 Pazartesi

BÜYÜKLERE BAYRAM ZİYARETİ




Annemin ananesi, yani benim haminnemle tanışmamıştık. Edirneden Eneze geçtik ve haminneme gittik. Çok yaşlı değil mi? doksan yaşındaymış, ailemizin en yaşlısı o sanıyorum. Beni gördüğüne çok sevindi, ben de onu. Köyde küçük bir evi var, bahçede ördekler vardı, biraz onlarla oynadım. Büyük teyzelerimi de ziyaret ettim.

BAYRAM GELDİ, GEÇÇTİİİ

 


ÖNCE EDİRNE

Geçen Perşembe beni arabaya bindirdiler; Annem, babam ve annanem. Annemin kuzenlerine gittik. Edirne'de oturuyorlarmış. Yolda genelde uyudum, İstanbul çok sıcaktı biz yola çıkarken Edirne de çok soğuk. İki kuzenimle tanıştım; Arda ve Nilda. Oraya vardıktan bir kaç saat sonra dışarı çıktık. Edirnenin ünlü ciğer tavasının tadına bakmak için. Arda ve ben ciğercide koro halinde ağladık. Benim karnım ağırıryordu. Öğlen yediğim ıspanaklı mama yüzünden olsa gerek. Ardanın parmağındaki küçük çizik üzerine kolonya gelince çok acıdı, canım benim. Annemlere ve ciğercideki herkese yemeklerini zehir ettik sanırım. Ama çok özür de diledik sonradan. Annem sürekli ağladığım için fotografımı çekemedi ciğerlerle birlikte. Eve döndüğümüzde rahatlamıştım. Arda ve Nildayla bir sürü oyun oynadım işte. Çocuk görünce çok seviniyorum, daha çok gezmek istiyorum.
Posted by Picasa

6 Ekim 2007 Cumartesi

kahvaltı sonrası oyun

 
Posted by Picasa

Anneeeeee

 



Bugün cumartesi ve ben erkenden uyandım, annemi de kaldırdım.Birlikte kahvaltı hazırladık bana.Yemedim,annem peyniri çok sever, ben sevmedim.
Posted by Picasa

29 Eylül 2007 Cumartesi

Yaşasın yemek yemek!!!!!!!!!!!!!!!




Ben, kendim bizzat anneme kendimi anlatmayı başardım. Artık anne sütü dışında başka şeylerde yiyorum gün içinde. İki gecedir rahat uyuyamıyorum açlıktan. Habire meme emmek istiyorum, ya da kendi yediklerinden bana da versinler istiyorum. Ama ara sıra ucundan tatırdıkları meyve suları dışında bişey vermediler bana bugüne kadar. Sabah kalkınca gene mızmızlandım, zaten gece annemle ikimiz 1.5, 2 saatte bir uyanıp süt kürü yaptık, pek uyumamıştık. Yeniden mızmızlanınca doymadığıma kannat getirdiler ve erkenden tencerenin içine bir parça patates, birazcık havuç ve tavuk suyu koydular, ben de onları izledikçe sabırsızlandım. Veee sonunda yaşasın yemek yemek... Bi ara korkmadım değil, ya bunu verdikleri için annem bana süt vermezse bir daha diye. Ama öyle olmadı, üstüne de süt içince kremalı bir uykuya dalmıkşım, tam annem bunları yazarken uyandım. Mutluyum...

23 Eylül 2007 Pazar

TOP

21 Eylül 2007 Cuma

Elele...


Annemin kucağından babamın elini tutuverdim...

13 Eylül 2007 Perşembe

Annanem Amasra'dan geldi!!!





Annanem arkadaşı Türkan annaneyle birlikte Amasra öğretmenevine gitmişti bir haftalığına. Yedikleri, içtikleri, gezdikleri çok güzelmiş. Oradan bana mama kaşığı, bal kaşığı bir de küçük davul çıngırak, anneme de şimşir kaşık ve hamur sıkma ucu almış. Bu şimşir mama kaşığı işine babam sevindi en çok...Annanem, annemin ve babamın okulllarının açıldığı ilk bir kaç günü alışmam için benimle geçirecek. Oh gelsin ilgi, şefkat ve şımarıklık. Zaten bugün aşı oldum, bir de annem sabah aceleyle evden çıkarken iki ilaç birden verdi, midem bulandı, kustum. Annanemin sevgisine çokkkk ihtiyacım vardı bugün, hem anneme de bu dikkatsizliği için kızdı.

10 Eylül 2007 Pazartesi

BİR HAFTADIR NELER OLDU...










Bir haftadır ben biraz daha büyümek zorunda kaldım. Of offf... Annem okula başladı biliyor musunuz? Sabahları erkenden kalkıyor beni emziriyor, uyurken de okula kaçıyor. Görmüyorum sanıyor ama ben farkındayım aslında. İlk bir kaç gün o kapıdan çıkar çıkmaz açtım gözlerimi, babama yaramazlık yaptım biraz. Ağladım, mızıldadım. Annemi aradık odaları dolaşıp. Sonra babam bana kaşıkla süt içirmeye başladı. Önce biberon testi yaptılar, ben o testi geçemedim. Lastik gibi çektim biberonun ucunu, olmadı, süt gelmedi, sinirlendim. Kaşıkla süt içmeyi sevdim. Şimdi süt kardeşim var bir tane yukarıda gördüğünüz pompayla süt yarışı yapıyoruz. Meğer annem o kaşıkla içtiğim sütleri önce onun içine toplayıp sonrada kavanozlara doldurup buzluğa koyuyormuş, o yokken ben aç kalmayayım diye.O zaman üzüldüm işte hallerine, zavallılar. Ertesi gün babam bana süt içirdikten sonra uyumaya karar verdim.Sonraki günlerde hiç ağlamadım, oynadım. Annemi bekledim. Ha birde artık erkenden yatıyorum. Banyo vaktimi geceye aldılar, banyomı yaptırıp, beyaz pijamalarımı giydirip 9:30 gibi yatırıyorlar. Ben de mışıl mışıl uyuyorum. Hayatları düzene girince annem vakit bulup fotoğrafını gördüğünüz pastayı yaptı. Benim de artık yeni şeyler yememe az kalmış, öyle konuşuyorlardı. Artık, karpuz ve şeftalinin ucunu azıcık yalamak zorunda kalmayacağım. Mamaya geçme işi kışa kalmasada birazcık doysam şu şeftaliyle karpuza...

31 Ağustos 2007 Cuma

BÜYÜYORUM

 


Çok oldu ben doğalı, büyüyorum. Büyümekten korkmuyor değilim hani. Günler daha zor geçiyor annemle babam için artık. Daha az uyuorum, daha fazla hareket ediyorum.
Posted by Picasa

29 Ağustos 2007 Çarşamba

OYUN ZAMANI




Bacaklarımı kaldırıyorum, hop çıngıraklı patikleri ağzıma götürüyorum. zavaalı kedimin de kuyruğunu yiyorum. ama oynamayı öğreneceğim.

28 Ağustos 2007 Salı

BEN GELDİM




Uzun tatilimizi bitirdik ve evimize geldik. İstanbul çok sıcak Bugün yağmur yağdı da annem en sonunda yazacak gücü kendisinde bulabildi. Söz verdi bana artık yine her gün beni anlatacak.

24 Temmuz 2007 Salı

Konya'ya gidiyoruz




Biz yarın babannemi ve dedemi ziyaret etmek için Konya'ya gidiyoruz. İstanbul çok sıcak, ben baygınlık geçirip sürekli uyuyorum bugün. Akşam üstü annem beni Olivium'a götürecek.

22 Temmuz 2007 Pazar

Evimize geldik!!!




Bugün kısa bir mola vermek ve oy kullanmak için evimize geldik. Oyuncağımı tavana astılar, uyanınca keyifli keyifli oyanayacağım. Evim güzel evim...

21 Temmuz 2007 Cumartesi

BABAM GELDİ

Kalkıyorummm, kalktm!!!!!!!!!




Şu sıcaklar olmasa daha önce deneyecektim ama baygın düşüp uyuyorum:)) İki hamlede kalkabiliyorum artık ben, hiç durmadan da tekrarlyorum. Azıcık elimden tutmaları yetiyor. Bugün annem gazete okurken gördüm; "bebekleri oturtmayın" diye bir yazı vardı. Ani bebek ölümlerine sebep olabiliyormuş, başımızı tam olarak kontrol edemediğimiz için büyükler farkına varmadan çenemiz nefes borumuzu tikayabilirmiş. İnşallah ara sırada olsa oturmama izin verirler. Çünkü ben etrafa bu açıdan bakmayı çok sevdim.

17 Temmuz 2007 Salı

"Anadolu Ninnileri"



Anneciğim hamileyken almış bu cd'yi bana. Çocuk şarkları biliyor ama hiç ninni bilmezmiş. Bir gün kitapçıda dolaşırken görmüş, hep aradığı şey buymuş. Yazma hangi müzik evinin yayınladığını reklam olmasın blogumda dedim ama "KALAN" müzik için reklam yapılabilirmiş... annemin karnındayken de dinliyordum, şimdi de Anadolu Ninnileri'ni dinleyerek derin derin uyuyorum.Anadolu coğrafyasında bebişlerin uyuması için söylenen her dildeki ninnileri derlemişler:

1 Nenni Desem Uyur`mola / Bayan S.
2 Bebeği Nazlı Büyüttüm / Sabahat Avşar
3 Kırmızı Gül Demet Demet / Aysun Gültekin
4 Ninnilerin Beni Yakar / Melda Duygulu
5 Dandini Dandini Dasdana / Melda Duygulu
6 Alma Attım Yuvarlandı / Aynur Doğan
7 Aktaş Diye Belediğim / Aynur Doğan
8 Bebek Uyur Beşikte / Ülkü Yörükoğlu
9 Adalardan Çıktım Yayan / Muzaffer Akgün
10 Nenni Kuzum / Güllü Özcan, Sevim Tunç
11 Sen Bir Güzel Meleksin / Gülay Sürmeli
12 Nenni Deyip de Nennilemedim / Kara Sultan
13 Bebek Seni Belemedim / Naciye Duygulu
14 Hele Helesi Var Bunun / Naciye Duygulu
15 Çift Kızlar Ninnisi / Feride Demirel
16 Hayniri Ninni / Rahime Kahraman
17 Deveyi Deveye Çattım / Osmaniyeli
18 Nenni Deyip Belediğim / Emine Muktat
19 Bar Bar Genem / Tatyana Bostan ( Ermenice )
20 Durme Durme / Hadas Pal - Yarden ( Yahudice )
21 Lay Lay / Ayfer Düzdaş ( Soranice )
22 Alta Alta / Berta Aguado, Hadass Pal - Yarden ( Yahudice )
23 Foça`dan Ninni / İrini Boyaco ( Rumca )
24 Miçay Purol / Melda Duygulu ( Çingenece )
25 Dandin Dana Dina / Melda Duygulu ( Çingenece )
26 Nanni Nanni / Babilonya ( Süryanice )
27 Nani-Lore / Esmehan Yılmaz, Fatma Aktaş ( Kürtçe )
28 Nani Niyazi / Firdevs Yağici ( Lazca )
29 Nani / Zele Dida ( Lazca )
30 Nani / Çibarina Rife ( Lazca )
31 Ay Cenini / Suphiye Öcal ( Arapça )
32 Zorik / Şebnem Boral ( Zazaca )