17 Mayıs 2009 Pazar

Arkadaşım Acinnn

Yerim sarı kafanı diyor annem, seni unutur muyum hiç:))Gelcez yakında gelcez, var mı yeni oyuncağın?:))


Old Macdonald Had a Farm - Baby Einstein

Arkadaşım BAARRR

Bu da arkadaşım Bahar için, bu şarkıya hem üzülüyor hem de şarkıyla eğleniyormuş:))

BABAAA Zulaaa



babasiz kizlar balosu - babazula

Annemin Farid Farjad'ı

Madem bugün müzik günü, annemin sevdiklerine bakalım dedim:))



FARİD FARJAD

Eski bir Fars çalgısı olan Rebabın modern şekli olan kemana belki de tarihi bağları nedeniyle bu kadar melankolik bir anlam yükleyebilen FARID FARJAD İranlı bir keman virtüözü.

Farid Farjad, 1938 yılında Tahran’da doğdu. 1966 yılında Tahran Müzik Konservatuar’ında klasik müzik üzerine master yaptı. Bundan sonraki dönemde Tahran Senfoni Orkestra’sında önemli görevler aldı. Fars Halk Müziği’nde çok derin bir birikime sahip olan Farjad, keman ile Batı Klasik Müziği üzerinde de çalışmalarda bulundu. Batı Klasik Müziği üzerindeki çalışmaları Fars müziğinin gelişiminde büyük öneme sahiptir.

Şu anda dünya üzerindeki en iyi keman virtüözlerinden biri olan Farjad’ın An Roozha I, An Roozha II, An Roozha III, An Roozha IV olmak üzere dört albümlük albüm serisi yayımlandı. Ayrıca sanatçının Golha Orkestrası adlı kolektif bir albümde de eserleri yayımlandı.





Safar - Farid Farjad

Cicili-bicili sunumlar

Bu arada annem başlıktaki etkinliğe doomgünü pastamın ve gingerman kurabiyelerimin fotoğraflarını gönderdi. Link aşağıda,3. bölümde görebilirsiniz.Beş günde doomgünü pastası nasıl yapılır anlatır üşenmezse:))

http://www.kitchenoclock.blogspot.com/

Annemin Manu'su Chao'su

Annemle bugün kiler-ardiyeyi temizledik. Komşumuz bizi çalışma bakanlığına şikayet edecekmiş:)) Annemle-babam çocuk işçi çalıştırıyor diye:)) Yazlık kışlık ayırdık. Yıkadık, astık, ütüledik. Şİmdi anneme şarkı hedeiye edeyim dedim, çok yoruldu da kadın işçi:))


Marihuana Boogie - Manu Chao

10 Mayıs 2009 Pazar

Anne ve yavrusu

Sabah sekizde kalktım, aninim burda aniniii diye seslendim. Sonra annemin yanına gittim, babamla ikisinin arasına dalıverdim, saçları yüzüne dökülmüştü, uyuyordu galiba, ama mutfaktan börek kokusu da geliyordu, yeniden yatmış herhalde diye düşündüm. Saçlarını yüzünden çektim, iki yanağından öptüm: "Anniii melabaaaa".Anneler gününüz kutlu olsun, anne demek sabahın köründe börek kokusu demek:)) Şakaaaa, şaka:))

8 Mayıs 2009 Cuma

Annem Okuyor-du

 

Sevgili BLog,

Annem 40 güdür harıl harıl kitap okuyordu, pazar günü yarışma için sınava girecekmiş. Kolay gelsin bakalım. Annem zaten çok,hep okur. Herkes okusun, büyüsün diyor.
Posted by Picasa

1 Mayıs 2009 Cuma

Delya Geldi

Halam Derya geldi, hiç peşinden ayrılmıyorum, çişini bile yaptırmıyorum. Şimdi çilek yiyoruz, anneme anlatıyorum, yazıoyr. 1 Mayısınız kutlu olsun:))