25 Ağustos 2009 Salı

TEKİR BİZİ MİMLEMİŞ



Gerçekten zor bir mim olmuş, bilmem ki bilmem ki diye dolaştım bu saate kadar, Tekir gibi yaptım kocaya sordum verdi bir kaç ufak tefek cevap, bakalım yazalım 7 ilginç halimizi:))

1. Yeterince ilginç değildir herhalde ama elimizde çok ürün yok idare edelim: Ben et yemem, ama öyle bilinçli bişi değil benimki, çocukken bir kırılma anı var bu işin sanıyorum. Zorluyorum kendimi yok olmuyor, köfte yerim çok baharatlıysa, denizden de babam çıksa tereddüt etmem, tuhaf şey o et bu değil. Ama çok iyi et yemekleri yaparım tadını bilmeden. Lokanta açsam yok satar.Diyorlar...

2. Yukarıdakiyle bağlantılı yine yemek yapmayı çok severim. Yemek düşlemeyi. Kocaya sordum dedim ya 30 çeşit çorba yapabilmek ilginç bişi değil mi dedi.Sabah kalkınca başlar mutfakta geçireceğim saatlerin hayali, eksikler varsa dudak bükerim. Her türlü otu bulur buluşturur bi şekilde etçil aileme kakalamayı başarırırm.

3. Ot deyince aklıma geldi, taze soğan bende kafa yapar, bildiğiniz sarhoş olurum. Salata yedikten sonra bir neşelenirim sormayın, İki duble rakı, bir de tequila shotlasam ancak bu kadar oluyor valla. Tansiyonum mu düşüyor nedir anlamadım.

4. Bir çok kadının aksine alışveriş yapmayı, daha doğrusu üst-baş almayı sevmem. Ayakkabı almayı severim bir, o da giyip çıkarması denemesi kolay olduğundan. Ha zırt pırt ayakkabı alır mıyım anneme göre evet bana göre hayır. Bir ayakkabı için bir kaç sene düşünmüşlüğüm-aramışlığım vardır. Sonra alayım dediğim o ayakkabı tedavülden kalkmıştır. Yaz tatilinde kayınvalidem mavi nike sandaletlerimin aynısından her yıl aldığımı düşünmüş, çok güldük. Evleneli beş yıl oldu ben her yaz aynılarını giyiyorum. Ha evet takıntım var aynısıından görmediğimden yenisini almıyorum.

5. Müzik ve resim konusunda süper yeteneksizim. Sınıfta lazım olduğundan biraz karikatür çizebilmeyi kendimi terbiye ederek öğrendim zorla. Müzik ise içimde yara. Çok iyi dinlerim, bilirim ama enstrüman çalmayı hiç ama hiç beceremedim. Sesim iyidir, kulağımda öyle,mesele ellerde mi bilmiyorum. Çok üzülüyorum.

6. Tekir anımsattı, temizlik yapmaktan çok ama çok nefret ederim. Bak tekircim ne diycem haftada bir evleri değişelim ben size bir haftalık yemek-snack-çorba-tatlı vs. hazırlayıp sıralayım. Sen de şu evi düzene sok yahu, sorun çığ gibi büyüyor:))

7. Baktım da yukarıdaki maddelere çok vasat bir ev kadını tipi çizmişim:)) Primatlar hakkında her şeyi bilirim. Günlük hayatlarının bir şemasını gözüm kapalı anlatırım mesela, ilkelinden gelişmişine dünya üzerinde inanılan, ya da mitoloji olmuş her dine, efsaneleriyle birlikte, kutsal kitaplarının her ayrıntısıyla hakimim. Belki de inanç dünyam bu yüzden bu kadar kördür. Bi ara fantazi olsun diye sosyal antropoloji masteri yapmıştım. Şimdi masal olsun diye kızıma anlatıyorum. En ilginç şey akademik çabamın pratikteki faydasının bu olmasıdır. Rönesansta yaşamak varmış.Ya da bu debelenmemin pratik faydalarını görebileceğim başka başka memleketlerde ki bu MADAGSAKAR, CİBUTİ bile olabilir.

1 yorum:

Tekir dedi ki...

değişelim değişelimmm :) bir arada görüşelimmm okullar açılmadan :)