31 Ekim 2009 Cumartesi

MERAKLI MINIK


Az once bloglardan birinde gordum. Hurriyet internette Yonca yazmis bugun diye. Biz cokk uzun zamandir aliyoruz, Tubitak yayinlarinin. Naze ne cok sey ogrendi onunla ve ne cok eglendi, her sayisini tarihine yakin sayikladi durdu. Bir ay boyunca hep oyalandi, okudu, eslestirdi, anlatti.Kitap getir haydi deyince hep onlari getirdi, her sayisina isim takti, hepsinin yeri gonlunde ayri oldu.Tesekkurler kazirlayan herkeslere...

RAPOR

Daha fazla "healer" oynayamadim, doktora gittik. Doktor cok uzulerek ilac verdi.Sonuc:
DOLVEN(ates dusurucu)
ACTIDEM(oksuruk)
ILIIADIN(burun spreyi)
AMOKLAVIN(antibiyotik, ilk kez antibiyotik alacagiz,ah ahhh)
MARNYS PROPOLMAR(bagisiklik sistemi guclu ama,alalim dedi Sezen doktor, echinacea var icinde, polen bir de, Ceydacigim getirirdi bize rahibe isi ekinezya ekstraktlarini Goethe ye giderken yazlari, ah ah)
Donerken yagmur yagiyordu cok, eczanede semsiye istedi:)) Alti ustu iki adim gittik arabadan. Su Marnys`in urunu yoktu, depoya soylediler, biz eve donduk. Babasi ilaci almaya giderken seslendi:
-Babas iya(ilac)baa (var), cimciye cii(semsiye yok), mamur uuuu yag(yagmur cok yagiyor)Dade cimciye aall(Nazeye semsiye al.)
Almis sari bir semsiye sevgili, cocuk olmak ne hos,ne degisik degil mi?

30 Ekim 2009 Cuma

Ates bildirimi-son-

ates hafif seyrediyor, canim sikkin biraz. vizil vizil anneme bulasiyorum. Dun Akin ve Bahar geldiler bize. E tabii ki doomgunu yapti annem bana, ufurduk mumu, pastayi da tukurukledik. Sabah annem kursa babam sinava gidecek, ben de canim Akinla oynamaya

29 Ekim 2009 Perşembe

Ates bildirimi

ates kah iniyor kah cikiyor, oyle cok yukselmiyor. Bir muddet elimizi termometre olarak kullanmak zorunda kaldik, cunku herhalde Naze ates olceri saklamis:)))Her zamanki zulalarini kontrol ettik yok gece. Komsumuz ve is arkadaslarimizin A. adinda mini mini bir bebekleri var(aslinda 1 yasina girdi ama olsun) gittik onunkini aldik;38.5 derece. Hmmm cok dedik, azicik ilac verdik uyudu. sabah o hafif ates yine vardi. Ben torene gittim, mudurum git don evine, yavruna bak kadinnnn:)) diye kizdi bana. Iyi ne hos. Eve dondum, baktim oynuyor kipir kipir, yine mudurum gelme emperyalistlerin oyununa ama sen onu Ermeni hastanesine gotur, bizimkilerde yoktur simdi cocuk doktoru dedi:))alla alla herkesin kafasi ne karisik degil mi? ah biz yok muyuz biz, hala anlmadik ayni karinda yattigimizi dedim. Neyse bu baska bir postun konusu olsun.

simdi Bahar ve Akin geliyor bize. Naze uyudu. Doktora gitmedik. ates hafif hafif seyrediyor. Panik yok, eglence var. Oleyyyy, hasretlerinden bir tuhaf olmustuk.

28 Ekim 2009 Çarşamba

GUNLERDEN BUGUN

Sabah yaptik yarim gun dersimizi eve geldik. Soyle guzel bir yarim tatil gunu yasarim sanmaktaydim. Neyse yagmur yagiyordu 3. derste,cocuklarla yagmurlu havanin uykusu guzel olur fikrinde karar kildik, gulustuk. Eve geldim, sevgili okula gitti. Yavrumun hafif biraz atesi vardi. Hala da oyle, ama kaygiliyim ne sacma degil mi? Septik ettiler bizi.Ya domuz gribiyse ne yapariz. Farkettim ki hep kendimiz yakalnirsak salgina ne yapariz planimiz var. Sevgili buna grip eylem plani diyor. Ben hastalanirsam ki bu daha olasi bir sey,cok kalabalik ve cesitli uluslardan ogrencilerin oldugu bir okul.Endisesi salgin halinde bunun ama olsun. Tedbir tam, plan ok. Hastalanirsam Naze anneme gidecek, artik annemi napar bilmem o da ayri:)) Ama benden uzak tutmak evdeyken soz konusu degil. Baba hastalanirsa evAAden uzaklasmasina gerek olmayabilir, babayi maskeler uzak tutabiliriz. Ama ya bu illet bizi pas gecip kizima bulasirsa? Bu hic aklimiza dusen bir soru degildi. Bu dusuncelerle bogusurken oglen yemegi hazirladim, yok yemedi, bir kiwi ve mandalina yedi. Bir iki dolandi.Uyuttum. Ben de yatayim azicik, yok uyuyamadim. Neyse, kalktim tavuk suyuna corba olayina daldim, avundum, iceriden bir ses"Anneeeee, deallll" Amanin agliyor:((( Ahaliye yaptigim pirasali borekten elimi siyirip hoppp kostum, bir iki oyle salllandiktan sonra babasinin kucagina yeniden devrildi. Naapsak naapsak, pat diye doktora da kosmam ben. Ihtimal yuksek ki ufak bir sogukalginligidir, ya ama gripse, of of sogukkanla telas bir geliyor bir gidiyor...corba hazir diye seslendim, kostu geldi, bir guzel icti. Ama hala atesi vardi.Arkasindan sogan dilimlerini bala yatirip sularini salmalarini bekledim. Iki kasik ta ondan verdim, ustune arkadasim b. nin 5li super formulunden(ihlamur, zencefil, zerdecal, tarcin. tane karabiber)sifa niyetine, ikna yoluyla icti. Uyudu demin, sutunu aldi, dondu poppsunu uyudu, ates azaldi, noooldu acaba ya,

24 Ekim 2009 Cumartesi

MIMMM

Tekir bizi mimlemissss,
buyrunnnn
Bloğuna neden bu ismi verdin?
Biz Kizimiza dogdugundan beri Nazeyle baslayan seslenmeler uydurduk. blogun ismi de bu yuzden NAZECIK oldu. Kucucuktu o zaman, simdi Nazebuuuu olarak degistirebiliriz.

Bloguna yazarken star tribiyle olmazsa olmaz dediğin şeyler var mı?Ohooo herbiseyin olmasi lazim ki anne otursun da yazsin.Ev yolunda, bebe uyumus, kafa dinc, cok gec yazamiyorum sabah kargalarla kalktigimdan erken bi saat olacak yani, genelde mutfakta yayilarak , kahve, cay elime ne gecerse icecek hazir olacak, olacak ta olacak. Bir de mutfakta yazdigimdan olsa gerek habire tikiniyorum, bu fena iste.

En son satın aldığın garip şey nedir?
Ben sevmem pek alisveris isini aslinda. Ama gecen gun elime sipsirin siyah bir elbise gecti, cok sevdim aldim. Yalniz fazla miniymis,giyemedim daha, altina tayt gibi coraplar var kalin fiyonklu falan ondan alayim diyorum. Bilmem sayilir mi? Garip mi yani?


Şeker gibi olduğun anlar?

Hmm genelde seker gibiyimdir:)) Nazenin uykudan uyanip, henuz afyonu patlamadan yaptigi konusmalari dinlerken, o gun icim dolu dolu ders anlattiysam, herkes gibi ev duzenli, temiz, bebe uykudayken sevgiliyle salonda yayildigimda, sabah okula giderken gumus rengi goz kalemi surmeyi basarmissam, yaptigim yemek kivamli olduysa, uykumu almis olarak uyandiysam sabah,adam gibi bir kitap okuyorsam, bir suru var seker gibi anlarim...

Arkadaşım, artık sormayın dediğin şeyler
Soru: kac aylik?
cevap; 2.5 yasinda
soru: yok o degil karnindaki?
cevap: hi?

Aslinda bir alay kilo verdim 40 bedene sigiyorum rahatcana, ama karin kaldi galiba, hoslanmiyor yasli teyzeler, acaba onlara soranda var mi hala?

soru: cocuga kim bakiyor?
cevap: ben
soru: sen calisirken peki?
cevap: babasi
soru: aa adam nasl bakiyor?
cevap: essek gibi, tobe ya, bakiyor iste

soru: hep boyle mi konusuyor?
cevap: yok sana boyle yapiyor.

soru: ne dedi?
cevap: sanane

soru: ne guzel yemek yiyor, oturuyor, vs. kim ogretti
cevap: bi komsu var bizim birakiyorsun birkac saat, ogretiyor

soru: yerde yuvarlaniyor kizim bu, noolcak?
cevap: hicc aldigimiz yere geri goturecegiz, bu model hatali uretilmis de

Cok soruyorlar ya

Aynaya bakınca gördüğün?
Bundan iyisi samda kayisi daha ne olacak, dur azicik kasi, gozu duzeltelim,hihhh tamam iste oldu, cikabiliriz artik.

Kendini okutan blog dediğin?

ahkam kesmesin okurum ben, keserse de okumam olur biter herkesin kendi alani banane degil mi?

Bu blog sahibi-sahibesiyle karşılaşabileceğin yerler?
Rone park, vakit darsa Atilla Ilhan(Kavakli park)Parki, Olivium, okul, Galleria daki D&R orda cocuklar icin kutuphane ortami var, ay ne sirin ya, bir ihtimal Sultanahmet civari, keyif yerindeyse Istanbulun her yerinden cikabilirim karsiniza:))


Herkes mimlemis birbirini ben mimleyim olur mu?

16 Ekim 2009 Cuma

Kursun mu doktursem nedir???

Ben dun gece hayatimdaki en buyuk derslerden birini aldim biliyor musunuz? Gece vakti arkadasim E. yi koca kisisi eveine birakmak icin cikti. Ben de yatagin uzerine serpistirilmis ust-basimi toplamak icin odaya gittim. Nazecik te arkamdan geldi elbette. Hem hosbes ediyor, hem toplaniyorduk ki bir ciyaklama geldi kizimcigimdan. Anlamadim ne oldugunu bir kac saniye, bir baktim kizimin mini minnacik serce parmagi dolap kapaginin mentese kismina girmis. Ay ne yapacagimi sasirdim, bilen bilir ben cok ama cok sogukkanliyimdir. Oyle yaptim olmadi boyle yaptim olmadi, o parmacik orda ecis bucus olup durdu. Bana bir kac saat gecmis gibi geldi ama olsun olsun 5-6 saniyede o parmagi ordan cikardim. Aklimdan toplam 15 saniyede neler neler geci,ya koptuysa, ya mosmor olup tirnagi duserse, cok acimistir, oy yavrummm, neler neler. Kaptim kizi mutfak masasina oturttum, buzluktan bir buz kaseti aldim ama zangir zangir elim ayagim bosandi. bir de lasonil surdum, parmaciga bisi olmadi. O arada koca kisisi gorevi tamamlamis apartmandan iceri girmis, onu gorunce sogukkanliligim iyice uctu gitti, kosup banyoya girdim. Bir kac dakika hungur hungur agladim. Kizim iiyice telaslandi aglama bir sure daha devam etti benim yuzumden.

Bir kac yil once teneffuste aniden kapi acilmis ogretmenler odasina gozunden kanlar fiskiran bir ogrencim girmisti,firlayip bir paket pamugu cocugumun gozune bastirivermistim, actigimda goz kapaginin ikiye ayrilmak uzere oldugunu gormus, kan revan onlugumle yavruyu hasataneye atmistim da bu kadar fenalik gecirmemistim. Yollarda bastigim kornalarin, ettigim kufurlerin haddi hesabi yoktu ama olsun.Ogrencimin adi MAhsun du. Yine gecen yil arkadasim B. ile kopmak uzere oldugunu sandigimiz bir parmagi yetistirmistik hastaneye. O da Fevzi. Hepsinin yarasi baska da, aldigim ders su: sogukkanliyim diye gecinemeyceksin, ya yaslandim ya cocuk kendi cocugum(ne garip degil mi ben butun cocuklarimi NAZE gibi gorurum oysa ki)icin kopsa da aglamayacaksin.

Ne bu ya ya cocuga ya bana nazar mi degiyor(inancim yok denecek kadar zayiftir boyle seylere), iki gundur parmagi kah yaniyor, kah dolaba kisiliyor, ya ben ben niye agliyorum????Daricada bana ve birkac kurbana daha annem ve anneleri cocukkene kursun dokturmuslerdi zorla, oraya mi gitsem acep*??

13 Ekim 2009 Salı

MUNE DUGUN CICIIIII!!




Biz sekerim Mugemizi evlendirdik efendim, cici cici giyinen kizim kendini kah tuvaletin kapi altindan kayip obur tarafa cikarak, kah yerlerde yuvarlanarak, kah dansederek, halilarin ustunde babetlerini cikarip ziplayarak veee sonunda o gumburtunun icinde uyuyarak tamamladi dugunumuzu. Sabah kalktiginda soyledigi ilk sey: Annii Mune duguunn bitti mi? Ohoo dedik sabah ola, sizmasaydin oralarda...Fotolardakiler de NAZE ve dugundeki diger prensesler...

6 Ekim 2009 Salı

Mina cimcimi ayda ciyy, uc uc!!!




Izler mi kacarmi, isigi ac der mi acaba derken biz bu sabah kizimla hakiki ilk sinema maceramizi yasadik! Oleyyy!! Fransizlar biliyor bu isi, yani ben isin daha cok estetik kismindayim, yoksa naze mina cimcimi ayda ciiyy, uc uc (kedi kirmizi ayakkabi giymis ucuyor), dede var, kapii ac, abla dand et diye olayi ozetledi. Velakin biz bu isten alnimizin akiyla ciktik, koca kisisi birazdan donersiniz diyerek icimizi sisirmisti ama yanildi:)) CIZMELI KEDI bizi gayet memnun etti. Alimizi, siseli bebegimizi ve kaplanimizi da goturduk mecburen, ha bir de Alinin battaniyesin, her yere geliyorlar onlar da mahrum kalmasinlar degil mi. Son 15 dakikaya kadar film gayet guzel izlendikten sonra, zaten bos olan salonda ondeki sarisin oglani ayartan kizim merdivenlerde ziplamaca oynayarak finali gordu:)) Ha haa ne guzel, hep bugunu beklemistim ben, yasasin!!!!!

Banane videosu:))

5 Ekim 2009 Pazartesi

BANANE

Birkac zamandir hep dilinde bananeee. Aslinda video yukleyecektim ama nedense bir turlu kamerayi gormuyor bilgisayar. Neyse unutmayim diye yaziyorum degil mi?Ya bazen cok anlamsiz seyler soyluyorum belki de ondan boyle yapiyor. Hosuma da gitti, habire soyletmek icin sacmaliyorum, kizacagiz da naapsin bananee diyiveriyor:)) aslinda iyi bir yandan, ne guzel ilgilenmedigi konulari pas geciyor. Bugun sabah erken bitti dersim eve geldim, ananeyi ugurladik. Yuz kere dedim ki: anane gitti, once biraz uzuldu falan, uzatinca eeee bananeee, cuma gitcem ben ugunun dugunu var dedi, DADE OYNA DAP eline bir de mendil aliyor, komik valla.