16 Ekim 2009 Cuma

Kursun mu doktursem nedir???

Ben dun gece hayatimdaki en buyuk derslerden birini aldim biliyor musunuz? Gece vakti arkadasim E. yi koca kisisi eveine birakmak icin cikti. Ben de yatagin uzerine serpistirilmis ust-basimi toplamak icin odaya gittim. Nazecik te arkamdan geldi elbette. Hem hosbes ediyor, hem toplaniyorduk ki bir ciyaklama geldi kizimcigimdan. Anlamadim ne oldugunu bir kac saniye, bir baktim kizimin mini minnacik serce parmagi dolap kapaginin mentese kismina girmis. Ay ne yapacagimi sasirdim, bilen bilir ben cok ama cok sogukkanliyimdir. Oyle yaptim olmadi boyle yaptim olmadi, o parmacik orda ecis bucus olup durdu. Bana bir kac saat gecmis gibi geldi ama olsun olsun 5-6 saniyede o parmagi ordan cikardim. Aklimdan toplam 15 saniyede neler neler geci,ya koptuysa, ya mosmor olup tirnagi duserse, cok acimistir, oy yavrummm, neler neler. Kaptim kizi mutfak masasina oturttum, buzluktan bir buz kaseti aldim ama zangir zangir elim ayagim bosandi. bir de lasonil surdum, parmaciga bisi olmadi. O arada koca kisisi gorevi tamamlamis apartmandan iceri girmis, onu gorunce sogukkanliligim iyice uctu gitti, kosup banyoya girdim. Bir kac dakika hungur hungur agladim. Kizim iiyice telaslandi aglama bir sure daha devam etti benim yuzumden.

Bir kac yil once teneffuste aniden kapi acilmis ogretmenler odasina gozunden kanlar fiskiran bir ogrencim girmisti,firlayip bir paket pamugu cocugumun gozune bastirivermistim, actigimda goz kapaginin ikiye ayrilmak uzere oldugunu gormus, kan revan onlugumle yavruyu hasataneye atmistim da bu kadar fenalik gecirmemistim. Yollarda bastigim kornalarin, ettigim kufurlerin haddi hesabi yoktu ama olsun.Ogrencimin adi MAhsun du. Yine gecen yil arkadasim B. ile kopmak uzere oldugunu sandigimiz bir parmagi yetistirmistik hastaneye. O da Fevzi. Hepsinin yarasi baska da, aldigim ders su: sogukkanliyim diye gecinemeyceksin, ya yaslandim ya cocuk kendi cocugum(ne garip degil mi ben butun cocuklarimi NAZE gibi gorurum oysa ki)icin kopsa da aglamayacaksin.

Ne bu ya ya cocuga ya bana nazar mi degiyor(inancim yok denecek kadar zayiftir boyle seylere), iki gundur parmagi kah yaniyor, kah dolaba kisiliyor, ya ben ben niye agliyorum????Daricada bana ve birkac kurbana daha annem ve anneleri cocukkene kursun dokturmuslerdi zorla, oraya mi gitsem acep*??

5 yorum:

Tekir dedi ki...

Of! canım ya... çok çok çok geçmiş olsun kuzucuğuma... sana da tabii Aslı'cım, bence süpersin, çok iyi idare etmişsin durumu. Pöfff... iyi mi parmakcık şimdi?

nalan dedi ki...

neyse atlatmış naze kız ama boşuna dememişler ağlarsa anam ağlar diye :)
öptüm o küçücük parmağından ben de iyileşsin çabucak.

akın dedi ki...

yavrumun serçe barnağını yerim geçmiş olsun...

Aslı Budak dedi ki...

Tekircigim zaten bisi olmamis;))

akın dedi ki...

aslı böyle eski öğrencilerimizin acılı günlerini yazmışsın fevzi hala gözümün önünde.. ben de o dediğim çocuğun hikayesini anlatacağım patlamıştı ya.... sen olsaydın o na da müdahele ederdin hemen o anda toplardın patlayanları