16 Ocak 2012 Pazartesi

Selamlarr

Darmadağın anneden merhabalar:)))) Geri sayım başladı sayılır artık değil mi? 4-5 hafta sonra evimize yeni biri geliyor. İbre 80'i aştı bakalım, uykular fena oldu, Naze coştu da coştu. Üstüne hastalandı. Bu hastalık mevzuu beni bayağı endişelendirdi bu kış. Öyle bir maceraya dönüştü ki bir aralık neredeyse bir doktorun yaş tahtasına basıp kortizonlu iğne bile olacaktı yavrucak. Aman dikkat.... Sonra daha aklı selim bir doktor problemin ufak çapta bir sinüzit olduğuna kanaat getirdi, bir de üstüne alerji testi yaptı da benim hastalık yaklaşımım doğrulandı, rahatladım. Bunlar 1, 1.5 ay önce odu tabii ama geçen hafta yeniden hortladı. Bir hafta kadar anane bakımından sonra bugün yeniden heyecanla okula gitti. Çıkarılan dersler, doğrulanan yaklaşımlar seri halde şöyle:

1. Burun kuru kalmayacak, nem şart, e ben zaten odasında peyderpey buhar makinası çalıştırıyordum, bu tamam.
2. Nasal temzilik serum fizyolojik ile yapılacak, e ben zaten öyle yapıyordum.
3. Öksürük krizlerinde Kreval kullanılabilir,bu da tamam...
4. İlaç yok, zaten bir önceki, telaşla gidilen doktorun ilaçları hiç alınmadı bile, hislere ve bilgi altyapımıza güvenmekte haklıyız elbette..
5. Yastık azıcık yüksek olursa akıntı boğaza birikmez, of amannnn zaten öyleydi.


Ammaaa yeniden neden oldu acaba???? Sümkürmek çok önemli bişi a dostlar, bu çocuk haşur huşur sümkürürdü 1-2 yaşında, şimdi yapmıyor. Burun tıkaç gibi. Mesele bu, kesin hem de. Her gün her gün yıkadık burnu, okyanus suları genze akıp mide bulandırsa da. Umarım bir daha olmaz. Kronikleşmiş sinüzit bebelerde, çocuklarda olgunlaşmamış kemiklere hasar verebiliyor, bağıra çağıra sümkürteceğiz ne yapalım.

Gelelim anneye. Anne ne yapsın, karınında basket topu değil, ne desem artık, pilates topu taşıyor. Bel yamuldu. Bazen içime ekmek kırıntısı kaçıyor da valla cam çiziliyor sanki, patlamak üzereyim. Bir de böyle değilmiş gibi çalışıyor, hem okulda hem evde, zaten şöyle bir uzansa felç gibi oluyor bacakları. Ayakta dursa dert, yatsa dert, oturmak iyi geliyor eğer koltuk ergonomikse, en ergonomik koltuk araba koltuğu, sabahlara kadar araba kullanabilirim yani, o kadar, söküp yanımda mı taşısam acaba:?))))

Bebek nasılsa doğacak, umarım, kolikli, sancılı, uykusuz olmaz. Zira Naze'nin bu duruma katlanabileceğini hiç sanmıyorum, şimdi bile yatmamı istemiyor ama onun eski oyun düzenine ayak uyduracak gibi değilim ben. Oğlumuz uyumlu, sabırlı olsa iyi olur yani...Bir süre ev, yemek vs. işlerden istifa edeceğim ve aylardır biriktirdiğim oyun, aktivite vs lerden yoracağım onu. Bir kaç zamandır hakikaten biriktirdiğim bir sürü kağıt-kalem-kes-yapıştır-ingilizce öğren aktivitleri var, hem aklımda, hem ardiyede. Bakalım yapabilecekmiyiz??? Yoksa YANDIK:))) E bu arada ne yiyeceğiz biz, valla bilmiyorum. Yemek sepetinden söyleriz artık.

Bu hafta sömestre tatili başlıyor, yani çalışarak geçireceğim son hafta, 8. ve 7. sınıflara vermem gereken şeyler var. Uz dururlarsa öğrenirler. Arkamdan kim gelecek bilmediğimden olayı garantiye alıyorum,, önümüzdeki yıl yine birlikteyiz zira... Kabak başıma patlamasın değil mi:))

Hastane çantamı henüz hazırlamadım, nasılsa planlı sezaryen olacağım diyorum ama bebek bazen vajinaya doğru matkap çalıştırıyor, korkuyorum normal normal çıkıverirse en acilinden diye:)) Şu hafta bir geçsin annem eşiliğnde aldığım şunumu bunumu yıkayıp ütüleyip, çantama koyacağım. Bir kaç eksik te yok değil hani, çok ufak tefek şeyler, alayım koyayım onları.

Yarı yıl tatilinde Naze baba aktiviteleri ile geçirecek zannımca günlerini. Şu Mickey Mouse gösterisi çok cazip sanki ama, yuhhh demek istiyorum fiyata, ben o parayla Disneylanda giderim beee:)) Zaten bayıldığımızdan değil, evden çıkmak olsun, alışkın değiliz biz ara tatilde evde oturmaya. Sinema, tiyatro, belki Kartepe şeklinde bir ortam oluşsa iyi olacak sanki. Var mı Avrupa yakasında bildiğiniz başka eğlencelik işler???Ben de o arada T' ye evi hazırlatırım hem, yeni kişicik için.

Çok heyecanlıyım billiyor musun sevgili blog ortamı, hani bakalım bu nasıl bir kişilik olacak diye, sırf bunun için... Yoksa doğum, uyku vs. vız gelirrr, tırıs geçer, hem öküze boynuzu ağır gelmez, tecrübeyle sabit, ama nasıl biri girecek hayatımıza çookkkkk ama çokkkkk merak ediyorum. Kırkının içinde bile belli ediyorlar kişiliklerini, ay söylemek istiyorum Beatles sevsin istiyorum, Le Guin, REM,Bandista, en çok mor ve siyahtan hoşlansın, dans etsin, merak kumkuması olsun, icatlar çıkarsın başıma, renkli olsun. Ha Naze bu aralar saçını mora boyatmak istiyor. Kime benzediyse:)) Bir de inatla sarışın ve kıvırcık saçlı olduğunu iddia ediyor, kapkara kaşlarına bakmadan, çok komik. Bu da komik olsun, bu da inat olsun, bu da çok konuşsun, bu da bağırsın, bu da bu da bu da bu da...

1 yorum:

Satır Arası dedi ki...

Allaj kolaylık versin. Ve miniğinize de geçmiş olsun. Çocuklar hasta olunca zor oluyor... :))))